Nordlangeland pastorat
 

Gudstjenester

Klik på billedet og se, hvornår der er gudstjenester i Stoense kirke.

Stoense kirke i marts 2014.

 

Stoense kirke tegnet af Ove Witt.

Stoense kirke og sogn

Kirken er bygget i middelalderen. Der er en række fine romanske billedkvadre indsat rundt om i kirkens mure. Prædikestol af Hans Gudewerth er udført i sen-renæssancestil ca. 1635. Altertavlen stammer oprindelig fra Tranekær kirke og er udført i 1644 af Lorentz Jørgensen.

Billedkunster Maja Lisa Engelhardt har i 2005 skabt to kontrastfyldte glasmosaik-vinduer til Stoense Kirke. Som i andre af kunstnerens værker har hun formået at skabe spænding mellem lys og mørke, vildskab og ro. Kunstværkerne er skænket af Ny Carlsberg Fondet.

Kirken er åben i graverens arbejdstid. Lukket mandag. Åben søndag ved gudstjenester.

Stoense sogn har 224 indbyggere, hvoraf 85,3% er medlemmer af folkekirken (2011-tal).

Mere om kirken
Klik på billedet og læs mere om Stoense kirke.
Sommerkoncerter

Klik på billedet og læs om de klassiske sommerkoncerterne på Langeland i Stoense kirke.

Brand i Stoense kirke

Stoense kirke 21. oktober 2012.
 

Søndag den 21. oktober 2012 opstod der brand i Stoense kirke. Brandvæsenet fik hurtigt kontrol med ilden, der var opstået i kirkens varmeanlæg, som er placeret i tårnrummet over koret. Efter en næsten to-årig renovering er kirken blevet genåbnet.

Søndag den 21. september blev Stoense kirke genåbnet ved en festlig og højtidelig gudstjeneste, hvor kirken var fyldt og vi havde besøg af biskop Tine Lindhardt.

Efter gudstjenesten var vi samlet i Nordlangelandshallen til en let frokost hvor der blev sagt tak til håndværkerne for deres gode indsats og bragt hilsner af biskop og provst. Der var musikalsk indslag ved Sydlangelands kirkekor. Alt i alt en meget dejlig dag.

Nu skal vi så i gang med igen at bruge Stoense kirke, for som biskoppen sagde det: Så må vi gerne slide på den, så det kan ses, at den er i brug.
Lav din egen hjemmeside med mono.net