Nordlangeland pastorat
 

Gudstjenester

Klik på billedet og se, hvornår der er gudstjenester i Tullebølle kirke.

Gudstjenester på Tullebølle Centret

Onsdag den 30. marts 2016 kl. 14.30
Danmark frit
Den 4. maj er det 70 år siden, at Danmark blev frit.

Det skal markeres, og det bliver det ved en gudstjeneste i Tullebølle mandag den 4. maj kl. 19.00.

Sangerinden Sofie Ljungdahl medvirker. Sofie Ljungdahl modtog som den første Svendborgs Musiktalentpris i 2007. Sofie Ljungdahl er privatuddannet sanger og har bl.a. studeret ved Leif Lauritsen, Tonny Landy og Kristine Becker Lund. Hun har vedvirket som solist ved adskillige koncerter i både Danmark og Sverige.

Efter gudstjenesten vil menighedsrådet byde på en forfriskning.
 

Tullebølle kirke og sogn

Middelalderkirke opført omkring 1200 midt i Tullebølle by. Romansk kor og skib, gotisk sakristi og sengotisk tårn og våbenhus. Smukt formet granit-døbefont, der muligvis er ældre end kirken. Et kalkmaleri fra 1560 er blevet kalket over flere gange, fordi mange mener, at det er et skrækkeligt helvedsbillede. Senrenæssance prædikestol fra 1632 og nygotisk altertavle med korsfæstelsesmaleri af F. L. Storch fra 1866. De tolv udskårne apostelfigurer i altertavlen er fra 1508.

Kirken er åben mandag til lørdag fra 8.00-16.00. Søndag ved gudstjenester.

Tullebølle sogn har 1.190 indbyggere, hvoraf 91,8% er medlemmer af folkekirken (2010-tal).

Plejehjemmet Tullebølle Centret ligger i Tullebølle.

Mere om kirken

Klik på billedet og læs mere om Tullebølle kirke.

Et gruopvækkende helvedsmotiv

Klik på billedet og læs mere om kalkmaleriet i Tullebølle kirke.

F. L. Storch
Altertavlen er malet af F. L. Storch. Han var født på Fyn, arbejdede mange år i München. Tilbage i Danmark malede han adskillige altertavler. Klik på billedet og læs mere om F. L. Storch.
Tullebølle kirkegård

Kirkegårdens regler og takster: Klik på billedet.

Anette Bøtters billeder i våbenhuset

"Altså det her er en forrygende historie. En helt vild historie... “Kvinden så, at træet var godt at spise af og tiltrækkende at se på.” Hun tager en bid, han tager en bid, det holder ikke op, så lyver de…"

Onsdag den 3. oktober 2012 var der efterårsmesse i Tullebølle kirke. Ved efterårsmessen illustrerede kunsteren Anette Bøtter præstens prædiken, og det var for kirkegængerne en meget stærk oplevelse.  Det blev til hele otte billeder i løbet af prædikenen. Fire af billederne er nu udstillet i våbenhuset i Tullebølle kirke. Klik her og læs mere om efterårsmessen.

"Et andet resultat af syndefaldet, det var arbejdet. Arbejdet var en straf. Takket være internettet og smart phones tjekker vi e-mails som det sidste om aftenen og som det første om morgenen. . Vi er altid på arbejde. `Med møje skal du skaffe føden alle dine dage. Tjørn og tidsel skal jorden lade spire frem til dig...´"
 

Lav din egen hjemmeside med mono.net